MESOLANGOILLA IHO NUOREMMAKSI

MESOLANGAT OVAT ohuita ja lujia biohajoavia lankoja, joiden avulla ihoa voidaan kiristää ja kiinteyttää ja se pysyy hyvin uudessa muodossaan. Langat kiinnitetään paikoilleen ihon dermikseen eli verinahkaan injektiomenetelmällä.

Mesolankojen vaikutus perustuu siihen, että ne aktivoivat kollageenin tuotantoa ja lisäävät fibroblastien määrää. Suuren vetolujuutensa ansiosta kollageeni antaa kudoksille mekaanista kestävyyttä. Kollageeni-sana on peräisin kreikasta ja tarkoittaa liimaamuodostavaa. Fibroblastit puolestaan ovat sidekudoksessa esiintyviä solutyyppejä, jotka muodostavat säiemäisiä valkuaisaineita.

Kun hoidon myötä myös ihon verenkierto paranee, kudosten ravinnon- ja hapensaanti paranevat. Mesolangoilla siis ikään kuin kiihdytetään ihon uusiutumista ja aktivoidaan uudestaan ihon luonnollisia korjausmekanismeja. Näin myös lopputuloksesta tulee täysin luonnollinen, toisin sanoen iho kiinteytyy ja nuorentuu aidosti.

ASETIN MINULLE TEHTÄVÄLLE hoidolle kaksi tavoitetta. Ensinnäkin halusin eroon aikuisiän aknesta, niistä ikävistä arpeutumista, jotka päivästä toiseen muistuttivat minua teini-iän näppylänaama-ajoista. Toiseksi halusin häivyttää leuan alle ilmestynyttä pientä helttaa ennen kuin se alkaisi kehittyä kaksoisleuaksi.

Varasin ajan, ja yhteistuumin toimenpiteen suorittavan sairaanhoitajan kanssa päädyimme laittamaan minulle aluksi 20 mesolankaa poskiin ja leukalinjaa parantamaan. Noin kuuden viikon jälkeen hoito uusittiin 18 langalla.

Mesolangoissa on useita eri pituuksia. Eri mittaisia lankoja käytetään hoidettavan alueen mukaan, esimerkiksi leukalinjaan minulle laitettiin kaikkein pisimmät langat. Langat myös asetellaan verinahkaan verkkomaiseen muodostelmaan, jolloin niiden vaikutus kohdistuu juuri haluttuihin kohtiin ja lopputuloksesta tulee toivottu.

On siis hyvin tärkeää, että hoidon suorittaa koulutettu ammattilainen, joka tuntee ihon anatomian ja luonnolliset prosessit. Sanomattakin on selvää, että mesolankaus ei ole mitään voiteen levittämistä, jonka kuka tahansa voi tehdä. Siinä kirjaimellisesti mennään ihon alle, joten kannattaa miettiä, kenet sinne uskaltaa päästää.

Mesolankoja voi käyttää siis kasvojen kiinteyttämiseen ja linjojen muotoiluun sekä ihon laadun nopeaan parantamiseen. Langat hajoavat 2–3 kuukaudessa ja tulos säilyy jopa 16 kuukautta.

ITSE TOIMENPIDE ON täysin kivuton, sillä ihon pinta puudutetaan puudutusrasvalla. Kuvissa se näyttää paljon raadollisemmalta, koska dermikseen työnnettävä injektioneula on pitkä. Pientä paineen tunnetta tietenkin havannoi hoidon aikana, ja ihon sisällä kulkeva neula tuntuu oudolta. Silti mesolankaus on kaiken kaikkiaan yksi helpoimmista hoidoista kestää, ainakin minun mielestäni.

Vaikka langat injektoidaan verinahkaan koko pituudeltaan, toimenpide on nopea ja täysin kivuton.
Vaikka langat injektoidaan verinahkaan koko pituudeltaan, toimenpide on nopea ja täysin kivuton.

Lankojen laitosta ei yleensä jää ulkoisia merkkejä lukuun ottamatta pienen pieniä sisäänmenoreikiä. Ne ovat kuitenkin niin huomaamattomia, että voit aivan hyvin lähteä suoraan hoidosta vaikka töihin tai shoppailemaan. Toisinaan, mikäli neula osuu pieneen verisuoneen, saattaa pistoskohtaan tulla mustelma.

Tätä kirjoitettaessa minulle on siis tehty mesolankaus kahdesti. Ensimmäisen hoidon jälkeen leukaperiini ilmestyi pari kookasta mustelmaa, mutta toisesta käsittelystä ei jäänyt mitään jälkiä. Pitkälti se selittyy varmastikin sillä, että ensimmäisellä hoitokerralla laitetut langat olivat jo ehtineet parantaa ihoni laatua.

Huomionarvoista on, että mustelmariskiin voi myös varautua. Esimerkiksi Omega-3-rasvahappojen käyttö lisää riskiä saada mustelmia, joten kuuri kannattaa keskeyttää muutamaa päivää ennen hoitoon menoa.

Mesolangat hinnoitellaan yleensä kappalemäärän mukaan esimerkiksi 18 € / lanka. Hinnat eri toimijoiden välillä vaihtelevat todella suuresti.

Share This: