HIUKSET OJENNUKSEEN JA KOHTI TUKHOLMAA

Kuva Tallink Silja

PÄÄTIMME PUOLISONI KANSSA lähteä taas pikku virkistysmatkalla arjen aherruksen keskellä. Paikaksi valikoitui tuttu ja turvallinen Tukholma, joka on osoittautunut hyväksi shoppailupaikaksi. Itse asiassa lähden aina Tukholmaan ostamaan sukkia. En tiedä kuvittelenko vain, ettei lähempää löydy yhtä hyviä tuotteita vai käytänlö sukkien hakua tekosyynä päästäkseni kaupunkiin.

Joitain ulkoisia valmisteluja matkaan lähteminen kuitenkin vaatii. Tärkein niistä on käynti luottokampaajalla. Onnistuin kuin onnistuinkin saamaan lähtöä edeltävänä päivänä ajan Pia Rasmussenille, joten tämäkin huoli saatiin pois päiväjärjestyksestä.

Punaiset tuolit odottavat aamun ensimmäistä asiakasta.
Punaiset tuolit odottavat aamun ensimmäistä asiakasta.

AAMUN ENSIMMÄISENÄ ASIAKKAANA menin Eerikinkadun liikkeeseen, jota oli ehostettu entistäkin viihtyisämmäksi. Pesupaikan edessä merellinen valokuvatapetti johdatti ajatukset kohti seuraavana päivänä koittavaa matkaa. Silmät vielä puoliummessa rentouduin ja nautin tästä hemmotteluhetkestä.

Olimme aiemmin suunnitelleet, että jatkamme hiuksissa vielä ruskan sävyjen kanssa ja teemme vain pieniä muutoksia. Hiusten juuria tummennettiin entisestään lämpimällä ruskealla ja etuhiusten pidenteet saivat puna-oranssin rinnalle vihreitä raitoja. Eikä tietenkään unohdettu laittaa samalla myös ripset ja kulmat kuntoon.

Niin, minun mielestäni hiusten lisäksi samaan kokonaisuuteen kuuluu ehdottomasti myös kulmien ja ripsien siistiminen ja kestovärjäys. On mahtavaa, että tämän kaiken saa hoidettua yhdellä kertaa saman katon alla.

Vasemmalla aamu-uninen katse matkalla kohti kampaamoa. Oikealla kuva on otettu pari päivää käynnin jälkeen.
Vasemmalla aamu-uninen katse matkalla kohti kampaamoa. Oikealla kuva on otettu pari päivää käynnin jälkeen.

KUTEN ODOTTAA SOPII, olin taas kerran erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Onnistuminen hiuksissa heijastuu välittömästi koko olemukseen; ryhti paranee ihan silmissä, katse kirkastuu ja itsetuntokin kasvaa.

Kampaajakäynti on pieniä tekoja ja suuria vaikutuksia. Se on arjen investointi, joka tuottaa joka ikinen kerta. Työviikolla tulokset näkyvät tehoissa ja työssä viihtymisessä, vapaa-aikana taas aitona läsnäolona ystävien seurassa ja stressittömyytenä.

Jos oikeasti haluat rentoutua, älä uppoudu kirjaan tai television ääreen, vaan mene kampaajalle!

ULKOINEN OLEMUS HUOLITELTUNA kävimme matkaan kohti Tukholmaa. Olimme tietysti varautuneet myös De Luxe -luokan hytillä ja fine dining -päivällisellä unohtamatta samppanjaa.

Äskettäin uusitut De Luxe -luokan hytit ovat mukava tapa matkustaa. Jääkaapissa on virvokkeita, jotka sisältyvät matkan hintaan. (Kuva Tallink Silja)
Äskettäin uusitut De Luxe -luokan hytit ovat mukava tapa matkustaa. Jääkaapissa on virvokkeita, jotka sisältyvät matkan hintaan. (Kuva Tallink Silja)

Meille samppanja on mieluiten Bollinger La Grande Année Rosé, ja jos suinkin mahdollista, vuosikertaa 2004, sillä se on ollut tiiviisti mukana yhteisen elämämme suurimmissa juhlissa. Tällä kertaa tarjolla oli kuitenkin vain vuosikerta 2005, ihan hyvä sekin.

Bollingerin tarinasta voi lukea enemmän täältä.

Päivälliseen kuului puhtaita skandinaavisia makuja kuten savustettua siikaa, haudutettua maa-artisokkaa, linnunmaksamoussea, metsäsieniä, paistettua turskan seläkettä, haudutettua syysomenaa ja piimäjäätelöä.

Huippukokki Eero Vottonen on suunnitellut Menu Nordic -kokonaisuuden Silja Linen laivoille. Ateria Bon Vivant -ravintolassa on aina matkan kohokohta. Kuvassa haudutettua maa-artisokkaa, marinoitua sipulia ja taimenenmätikastiketta.
Huippukokki Eero Vottonen on suunnitellut Menu Nordic -kokonaisuuden Silja Linen laivoille. Ateria Bon Vivant -ravintolassa on aina matkan kohokohta. Kuvassa haudutettua maa-artisokkaa, marinoitua sipulia ja taimenenmätikastiketta.

Kerrankin kun olimme päässeet risteilylle perjantailähdöllä ja laiva oli tupaten täynnä, päätimme että nyt olkoon niin sanotusti sokka irti. No, meillä se tarkoitti, että yhdeltätoista hyttiin, hyvät yöunet ja aamulla kuuden maissa hereille. Siitä olikin sujuvaa jatkaa kattavalle aamiaiselle.

VATSAT TÄYNNÄ jalkauduimme Tukholman katuja kuluttamaan. Suuntasimme ensin NK-tavarataloon niille sukkaostoksille, mutta kuinka ollakaan. Tällä kertaa ei sitten ollut ainuttakaan hyvää tarjousta, joten sukat jäivät ostamatta. Kiersimme kuitenkin monia ihania merkkiliikkeitä, jottei paluumatkalle tarvinnut lähteä ihan tyhjin käsin.

Paluu koti-Suomeen sujui leppoisissa merkeissä. Laivan palattua satamaan sunnuntaiaamuna minua odottikin jo iltavuoro päätoimessani. Mutta niin kuin tapoihini kuuluu, seuraavan virkistysmatkan suunnnittelu on aloitettu.

Joistain rutiineistani en irti pääse. Tukholmassa minulla on tapana käydä nauttimassa tuoreista hedelmistä puristettua mehua Joe and the Juice -mehubaarissa.
Joistain rutiineistani en irti pääse. Tukholmassa minulla on tapana käydä nauttimassa tuoreista hedelmistä puristettua mehua Joe and the Juice -mehubaarissa.

PALATAAN VIELÄ HETKEKSI lähtöpisteeseen. Kuten usein kuulee sanottavan, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Se pätee ainakin matkavalmisteluihin, miksei moneen muuhunkin arjen haasteeseen.

Onnistuneelle matkalleni pohjan loi hyvä mieli ja onnellinen olo, joka oli vain ja ainoastaan kampaajalla käynnin ansiota.

Olen tähän ikään mennessä oppinut, että hyvä kampaaja on paljon enemmän kuin vain huipputaitava hiusmuotoilun ammattilainen.

Parhaimmillaan kampaaja on arjen pelastaja, hyvän mielen lähettiläs ja ihminen, jonka käsiin uskallat antaa itsesi kokonaan. Luottokampaajasta puhuttaessa pääosassa on sananmukaisesti luottamus, eikä lopputuloksesta tarvitse kantaa huolta.

Oman luottokampaajani olen löytänyt yhteisen tuttavamme suositusten kautta, enkä ole katunut hetkeäkään polkujemme kohtaamista.

Siispä voin varauksetta suositella Pia Rasmussenia kaikille blogini lukijoille. Enemmän tietoa löytyy sivulta www.studiorasmussen.fi ja ajanvaraus osoitteesta https://timma.fi/studiorasmussen.

Share This: