EPÄREALISMIN HAASTEET HIUKSISSA

KEVÄÄN KORVILLA, kun talven pimeys ja ankea harmaus antavat tilaa päivä päivältä lisääntyvälle auringonvalolle, aloin jälleen haaveilla vaaleammista hiuksista. Olin ideoinut uuden tyylin niin, että pään keskelle tehtäisiin vaalea osio, joka antaisi kivaa kontrastia syvän mustalle päävärille.

Talven aikana olin useaan kertaan värjännyt hiukset sinimustalla sekä punasävyisillä kestoväreillä. Tottakai tiesin, että yhden alueen vaalentaminen olisi työn ja tuskan takana, mutta halusin yrittää. Parhailla aineilla se ehkä onnistuisi..

Mutta hiukseni eivät olleet samaa mieltä.

Vaikka kampaajasi käyttäisi niin tehokkaita aineita kuin ikinä uskaltaa, toiveiden mukaiseen lopputulokseen pääseminen voi kestää useita käyntikertoja.

HAAVEKUVISSANI KÄVELIN kampaamosta ulos mustassa tukassa, jossa jäisen vaalea osio sädehtii kilpaa valon kanssa.

Nopeasti huomasin sortuneeni epärealistisiin odotuksiin. Vaikka ihmeitä tapahtuu saduissa ja tarinoissa tuhkatiheään, tosielämässä ne ovat perin harvinaisia. Jossain kohtaa mahdollisuuksien rajat tulevat vastaan, no matter what!

Aikaisemmat värikäsittelyt ja hiuksissa oleva pigmentti vaikuttavat hyvin paljon siihen, mitä kannattaa odottaa. Siksi vaalennus joudutaan toisinaan tehdä askel askeleelta, toivottu lopputulos saattaa useampia kampaamokäyntejä.

Hiljaa hyvä tulee ja tavoitetta kohti kuljetaan askel askeleelta.

MINUN TAPAUKSESSANI ensimmäinen käsittely ei vaalentanut hiuksiani toivotulla tavalla, mutta niiden hyvän kunnon vuoksi toinen käsittely uskallettiin tehdä heti perään – sekin pitkän ja hartaan tarkastelun jälkeen, sillä kampaajani halusi olla täysin varma, etteivät hiukseni kärsisi liikaa.

Edes toisen kierroksen jälkeen mustaa pohjaväriä ja punapigmenttiä ei saatu vaalenemaan likimainkaan tarpeeksi, vaan hiukseni olivat kirkuvan oranssit kuin appelsiinin kuori tai Donald Trumpin suihkurusketus. Tässä kohtaa päätettiin ottaa aikalisä ja lisätä hiuksiin kahta eri taittoväriä, joilla ei-toivottu oranssi saataisiin pois päälaelta.

Kyllä se jaksaa hymyilyttää, kun hiuksilla on oma tahto. Kahden vaalennuskäsittelyn jälkeenkin vielä oltiin vaikeuksissa punapigmentin kanssa.

PITKÄLLISEN TAISTELUN jälkeen päästiin miellyttävään välivaiheeseen, josta vaalennusta on helppo jatkaa, mutta jonka kanssa saattaa kuitenkin kävellä pystypäin. Olen nimittäin useamman kerran  joutunut kotivaalennusten vuoksi toteamaan, että punapigmentti istuu tiukassa kuin paskatatti.

Haluan korostaa kaikille lukijoilleni, että mitä vaaleammasta hiusväristä haaveilette, antakaa blondaus aina sellaisen ammattilaisen käsiin, joka todella osaa arvioida vaalennustarpeen ja sen vaatiman ajan oikein kullekin hiustyypille. Jos kampaajasi kertoo, että toiveesi on epärealistinen, kannattaa uskoa hänen sanaansa.

Hyvä lopputulos vaatii joskus yllättävän paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta kauniit hiukset ovat aina pääasia.

Tällä kertaa päädyttii tähän. Vaalennusprojekti jatkuu taas seuraavalla kerralla.

 

STUDIO RASMUSSEN
Eerikinkatu 8
00100 HELSINKI
Puh. 0400 128 485
www.studiorasmussen.fi
Ajanvaraus verkossa:
https://timma.fi/studiorasmussen

 

Share This: