TABACIN KASVOJENKOHOTUS

TABAC-BRÄNDISTÄ minulle muistuu elävästi mieleen lapsuuteni joulut 1980-luvulla, kun isäni sai aina joltain sukulaiselta lahjaksi Tabac- eau de toiletten tai partaveden. Pelkkä korkin avaaminen riitti levittämään silmiä kirvelevää tuoksua koko asuinhuoneistoon.

Tabacin kanssa vastaavia nenäkarvat polttavia 80-luvun miestuoksuja olivat myös Old Spice ja Mennen.

Äitini kiitollisuus oli käsin kosketeltavaa, kun isä jätti lahjatuoksunsa käyttämättä.

AIKA KULTAA MUISTOT, ajattelin sillä hetkellä, kun sain maahantuojalta kokeiltavakseni uuden Tabac Gentle Men’s Care -miestensarjan. Siispä härkää sarvista ja tulta päin!

Ulkoasultaan sarja oli ainakin muuttunut edukseen: Pois oli esimerkiksi kastanjanruskea pahvipakkaus, josta aina ilmestyi se lapsuudestani tuttu anustappia muistuttava valkoinen Tabac Original -pullo.

Itse asiassa koko myyntipakkaus oli nykyaikaistettu. Nyt eau de toilette -pullon kirkas sylinterin mallinen ulkoasu henkii keveää mutta kestävää raikkautta, ja tuoteperheen yhtenäinen muotokieli sekä värimaailma edustavat skandinaavista tyylikkyyttä.

Uusi tuoksu oli niin ikään positiivinen yllätys, vaikka sen maskuliininen pohjavire oli edelleen tallella. Nyt kuitenkin sydäntuoksusta löytyi aiempaa kevyempää mausteisuutta ja pohjanuoteista urheilullista linjakkuutta.

Niin paljoa en uudistuksista kuitenkaan hurmaantunut, että olisin valmis ottamaan Tabacin osaksi vapaa-ajan identiteettiäni. Sen sijaan sarjan eau de toilette (32,90 €) ja deodorant stick (15,90 €) lunastivat paikkansa arkisina niin sanottuina työtuoksuina.

SARJAN TÄHDEKSI osoittautui aromiltaan hyvin mieto herkän ihon parranajogeeli Tabac Gentle Men’s Care Shaving Gel (9,90 €). Sen käyttömukavuus löi mennen tullen peruslaadukkaat Gilletten ja Wilkinson Swordin vastaavat tuotteet.

Parranajogeelin sisältämä Aloe vera eli lääkealoe ehkäisi tehokkaasti ihoärsytystä päivittäisessä parranajossa.

Kosteuttavaa moisturising cream –balsamia (15,90 €) käytin ehkäisemään ihoärsytystä ja punaisia näppylöitä leukaperissäni. Voiteen tehoon olin tyytyväinen, mutta sen vahvahko tuoksu palautti taas mieleeni lapsuuteni muistot vanhasta Tabacista, eikä se näin ollen päässyt suosikkilistalleni.

Share This: