1990-LUVUN SUPERMALLIT MILANON MUOTIVIIKOLLA

DONATELLA VERSACE järjesti veljensä Giannin kunniaksi näytöksen, joka heijasti 90-luvun supermalliaikaa. Claudia Schiffer, 47, Naomi Campbell, 47, Cindy Crawford, 51, Helena Christensen, 48 ja Carla Bruni, 49, olivat kaikki mukana eeppisessä näytöksessä Milanon muotiviikoilla syyskuussa 2017.

Supermallit viimeistelivät näytöksen kävellen George Michaelin Freedom-kappaleen tahtiin lavalla. Mallien kampaukset teki legendaarinen hiustaiteilija Guido Palau.

FREEDOM ON Guido Palaulle tärkeä pala historiaa, sillä hän stailasi hiukset myös kappaleen ikoniselle musiikkivideolle. Tästä mallien täyteisestä videosta Guidon ura lähti raketin lailla nousuun ja on pysynyt huipulla siitä lähtien.

– Videon tekeminen oli uskomaton kokemus, joka vei urani aivan uudelle tasolle. Oli upeaa olla mukana jossain, joka oikeasti merkitsee paljon ihmisille, Guido Palau kertoo.

Versacen muotitalon ja Guido Palaun yhteistyö on pitkä. Vuosien saatossa esimerkiksi suurin osa Donatellan näytöksistä on Palaun käsialaa.

– Milanon muotiviikkojen tilaisuus oli tunteikas Donatellalle ja kaikille muillekin. Hän on todella intohimoinen työssään ja ihailen sitä hänessä. Olen työskennellyt jo 20 vuotta Donatellan ja Giannin kanssa.

Guido Palau on Donatella Versacen ja monen muun luottokampaaja. Versacen ja Palaun yhteistyö on kestänyt jo kaksi vuosikymmentä.

KOSKA NÄYTÖSTÄ TÄHDITTIVÄT 1990-luvun supermallit, Palau pysyi uskollisena sen ajan tyylille. Kampaukset toteutettiin Redkenin tuotteilla.

– Halusin tuoda supermallien kulta-ajan ikoniset tyylit tähän päivään, Guido Palau kertaa.

Hiukset lämpösuojattiin Pillow Proof Blow Dry Primer -suihkeella. Sen jälkeen levitettiin Guts 10 -tyvivaahto, jolla saatiin aikaan 90-luvun tuuheutta ja ilmavuutta ilman, että hiuksiin jäisi tahmaista tai kovaa tunnetta.

Hiukset viimeisteltiin föönaten pyöröharjalla ja lopuksi lisättiin kiiltosuihketta ja Quick Dry 18 -hiuskiinnettä antamaan kampauksiin pitoa.

1990-luvun kauneusihanteet tuntuvat muutenkin juuri nyt hyvin ajankohtaisilta, eikä Versacen näytös ei ollut suinkaan ainoa, johon malleja stailattiin millenniumia edeltäviin fiiliksiin.

Esimerkiksi Alexander Wangin näytökseen Palau stailasi muiden muassa Kaia Gerberin, joka parhaillaan pyrkii mallimaaliman huipulle uutena tulokkaana äitinsä Cindy Crawfordin jalanjäljissä.

Ympyrä sulkeutuu. Guido Palau on innoissaan uuden sukupolven esiinmarssista.

– Kaian persoonallisuus on todella suloinen. Hän on ammattilmainen työssään, aivan kuten äitinsäkin. On mahtavaa saada lisää ikonisia kasvoja catwalkille, mies filistelee.

(Kuvat: Creative Commons)

Share This: