MEHILÄISTUKKAA METSÄSTÄMÄSSÄ

VAIKKA KESÄHELTEITÄ ei liiemmin Suomeen saatukaan, syyssateet muistivat silti saapua ajallaan – valitettavasti. Rakastan syksyssä kaikkia ruskan värejä, mutta kuitenkin samalla inhoan siihen kuuluvia sateisia harmaita päiviä. Kaikki se kosteus ja pimeys tekee minusta väsyneen ja apaattisen.

Jok’ikinen vuosi pahimman pimeyden keskellä hankin hiuksiin kirkkaita ruskan sävyjä tai jotain sokkiväriä tuomaan vastapainoa ja piristystä synkkyyden keskelle. Tämäkään vuosi ei tehnyt siihen poikkeusta. Oli siis aika tilata kampaamoaika Studio Rasmussenilta.

Studio Rasmussen sijaitsee Eerikinkadulla, aivan Kampin keskuksen tuntumassa.

EDELLISELLÄ KÄYNNILLÄ tehdyt tummat sivut ja juuret yhdistettyinä vaaleisiin latvoihin sopivat tulevaan värisuunnitelmaani kuin nakutettu. Viimekertaisesta käsittelystä voi lukea täältä.

Tällä kertaa lähdin tavoittelemaan dramaattisen tummaa ilmettä yhdistettynä kirkkaankeltaiseen sokkiväriin. Mielessäni pörisivät syksyllä horrokseen vaipuvat kohmeloiset ampiaiset.

Ajan säästämiseksi kävin muutamaa päivää aikaisemmin poistattamassa etuhiuksiini kiinnitetyt pidenteet. Olo olikin harvinaisen ohuthiuksinen, niin nopeasti olin tottunut pidenteiden tuomaan tuuheuteen.

Silmät ristissä suuntasin aamuyhdeksäksi pienessä tihkusateessa kohti Eerikinkatua ja Studio Rasmussenia. Ensi töikseni kampaamossa kumosin kahvia kuppitolkulla, jotta ajatus kulkisi edes aavistuksen paremmin, aamuihmistä minusta kun ei saa sitten millään.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että hyvässä kampaamossa on aina tarjolla tuoretta kahvia. Se tekee sekä asiakkaan että henkilökunnan elämästä paljon helpompaa.

Tuoretta kahvia ja kahvileipiä on tarjolla koko ajan. Se kuuluu hyvään asiakaspalveluun.

MUSTA HIUSVÄRI laitettiin vaikuttamaan hiusten juuriin ja sivuihin. Sitten latvoihin siveltiin Pravanan vaalennusta antamaan hyvä pohja tulevaa keltaista silmällä pitäen.

Kun värjäyksessä yhdistetään tummaa ja vaaleaa, työ on tehtävä erittäin tarkasti, jotta värit eivät pääse sekoittumaan keskenään. Hetkisen verran ajattelin asettaneeni Pia Rasmussenin taas kerran melkoisen haasteen eteen.

Mutta kuten alansa huippuammattilaiselta sopii odottaa, ei tämä ollut hänelle haaste eikä mikään suoriutua. Eipä aikaakaan, kun päässäni komeili niin paljon folioliuskoja, että olisin voinut ottaa vastaan radiolähetyksiä.

Kun tumman ja vaalean yhdistelmä oltiin saatu valmiiksi ja hiukset pestyä, laitettiin pesupaikalla vaikuttamaan Color Mask Paint Yellow Zest -suoraväri. Samalla siistittiin ja värjättiin myös kulmat ja ripset.

Folioliuskat muun muassa estävät tummaa ja vaaleaa hisväriä sekoittumasta keskenään.

KUN VÄRIT oltiin saatu pilkulleen kuosiin eli sellaiseen tilaan, josta minulle tuli ensimmäisenä mieleen mehiläinen, Pialle sitruunalaku ja puolisolleni Alepa-fillari, olikin aika siirtyä kiinnittämään pidenteitä. Ja kuten blogiani aktiivisesti seuraavat lukijat varmasti tietävät, hiuksiksi kelpasivat  vain kotimaiset BP hair -pidenteet.

Keltaiset pidenteet, no eihän sellaisia ole. Siitä syystä Pia oli valmiiksi värjännyt vaaleat hiuspidenteet samalla keltaisella sokkivärillä, jolla myös omien hiusteni latvat värjättiin.

Pidenteitä laitettaessa niiden kiinnitys hinnoitellaan tuntityönä. Siksi on tärkeää, että kampaaja on työssään paitsi ammattitaitoinen myös nopea.

Pia Rasmussen täyttää kirkkaasti nämä kriteerit. Vaikka sinetit leikattiin kahtia ennen niiden kiinnittämistä, ei aikaa mennyt kuin tovi ennen kuin etuhiukseni olivat saaneet  takaisin rakastamani tuuheuden.

Kun sitten hiukset oli leikattu haluamaani muotoon ja pituuteen, saatoin taas kerran vain ihailla Pian työn jälkeä. Luotettava kampaaja on minulle enemmän kuin ilo, hän on korvaamaton apu säilyttämään tyytyväisyyden itseensä arjen harmaudenkin keskellä.

Muutamassa tunnissa tapahtunut muutos oli jälleen kerran ällistyttävä. Kulmien ja ripsien huolto viimeistelee kokonaisuuden.

NYT ODOTAN uusien hiusteni kera loppuviikolla pidettäviä I Love Me -messuja. Iloisen messupöhinän lisäksi minua tänä vuonna motivoi myös mahdollisuus tavata silmästä silmään pitkäaikainen idolini Jeffree Star. Siitä lisää seuraavassa blogipostauksessa ensi viikolla.

Kampaamokäynnin jälkeen menin käymään Stockmannilla ja huomasin Hullujen Päivien alkaneen. Toisten asiakkaiden silmissä vaikutin varmaankin superfanilta, vaikka kyseessä oli vain tarkoittamaton yhteensattuma.
YHTEISTYÖSSÄ

Studio Rasmussen
Eerikinkatu 8
00100 Helsinki

Avoinna ma–pe 10–17
(ajanvarauksella sop. muk.)

Puh. 0400 128 485

www.studiorasmussen.fi

Share This: