TÄHTIHETKENI: ESIINNYIN SAVOY-TEATTERISSA

SAIN KOKEA ikimuistoisen torstai-illan, kun kävimme puolisoni kanssa Savoy-teatterissa 30.11. katsomassa Miss Divetin The Showgirl Tour -esityksen.

Olen kerran aiemmin päässyt nauttimaan Miss Divetin esityksestä live-tilanteessa. Vaikka olen aina pitänyt drag queen -esityksistä, niin mielestäni Divet-hahmon takaa löytyvä Marko Vainio on nostanut tämän taidemuodon aivan uudelle tasolle. Esitetyt artistit ovat helposti tunnistettavissa, huulisynkka on virheetöntä ja maneerit on paremmin hallussa kuin kenellekään toisella suomalaisella drag-artistilla.

Miss Divet yhdistää esityksissään perinteisen drag-shown ja stand up -komiikan siten, että niistä muodostuu paljon enemmän kuin osiensa summa. Lisäksi kiitosta ansaitseen Vainion täysin omaleimainen tapa esittää eri hahmoja.

Tina Turner, 78, rollaattoreineen oli Marko Vainion tulkinta ikinuoresta rock’n rollin kuningattaresta.

OLIMME SAANEET paikat lavan edustalta toisen rivin keskikohdasta. Esitys oli loppuun myyty, ja paikalla oli paljon myös ensikertalaisia, olihan yritysten pikkujoulukausi vilkkaimmillaan. Heti shown alusta asti oli selvää, että katsojat saisivat hyvän vastineen muutaman kympin maksaneille pääsylipuille.

Hahmo toisensa jälkeen saimme nauttia hyvin harjoitellusta ja näyttävästä showsta. Tanssijoiden haastavat koreografiat tukivat esitystä hienosti.

Jokaiselle hahmolle oli tehty tyylikkään liioittelevat koreografiat, joita tanssiryhmä seurasi uskollisesti samassa rytmissä. Tässä Lady Gaga, mutta lavalla nähtiin myös yllättävämpiä nimiä kuten Donald ja Melania Trump sekä Danny ja Erika.

SITTEN ODOTTAMATON tapahtui. Tiedättehän sen hetken, kun artisti tarvitsee jonkun vapaaehtoisen avukseen lavalle. Esiintyjän laskeutuessa hakemaan estradille haluavaa henkilöä, jokainen painaa hiljaa katseensa lattiaan ja toivoo olevansa näkymätön. Kunnes eräs viistosti edessäni istuva katsoja päätti ehdottaa minua. Ei siinä auttanut muu kuin seurata kiltisti Divetiä lavalle.

Lavalla Divet esitti minulle muutamia kysymyksiä, joihin yritin vastailla rennosti, vaikka tärisin jännityksestä. Mitä, jos joudun vaikka tanssimaan tai ylipäätään liikkumaan tuossa hetkessä, se olisi ollut täysi katastrofi.

Rentoa rupattelua lavalla, ja hah! Ristityt käteni paljastavat polttavan jännityksen.

Kun sitten tehtäväni selvisi, se oli suuri helpotus. Tähtihetkeni estradilla oli esittää Siaa ja Chandelier-kappale. Onneksi Sia on universumin vähäeleisin esiintyjä, joten homma oli helppo.

Kostyymiani pukiessaan Miss Divet kouri minua rinnoista, jolloin pääsin sanomaan, kuten asiaan kuuluu: ”#MeToo.”

Kun valkoinen mekko ja valkomusta peruukki hervottoman rusetin kera oli saatu paikoilleen, oli minun tehtäväni seisoa vain paikoillani ja huulisynkata.

Onneksi Sian minimalistinen esiintymistyyli oli minulle tuttu juttu ja saatoin vain keskittyä huulisynkkaan komean tanssijan pyörähdellessä taustalla.

Tähtihetkeni! Esiinnyin täydelle Savoy-teatterin 750-päiselle yleisölle.

Vähän rusetti repsottaa, mutta sain kuin sainkin ensimmäisen drag queen -kokemukseni elävän yleisön edessä.

Share This: